Tietoja minusta

Olen kultaseppä Iiris Järvinen ja Aurora Design on korupajani ja verkkokauppani. Nimi Aurora tulee pohjoisessa esiintyvästä luonnonilmiöstä Aurora Borealis eli revontulet. Aurora on myös roomalainen aamunkoiton jumalatar.

Kullan kemiallinen lyhenne Au tulee latinan kielen sanasta Aurum (aamunkoiton loiste).

Aikuisena uskalsin toteuttaa nuoruuden haaveen ja opiskelin työn ohessa ensin kultaseppä-artesaaniksi, jonka jälkeen suoritin kultasepän ammattitutkinnon vuonna 2012. Olin jo pitänyt sivutoimista korujen nettikauppaa useita vuosia, mutta vuonna 2016 päädyin avaamaan pienen kivijalkakaupan Pyhätunturille, kunnes vuoden 2018 alusta siirryin Arctic Ametisti Oy:n palvelukseen Luostolle vastuualueenani korutuotanto.

Oman nettikauppani tuotteet suunnittelen ja valmistan itse kullasta tai hopeasta. Kivinä käytän ainoastaan luonnon korukiviä, aitoja jalokiviä sekä Lapin kultahippuja. Ainutlaatuinen Lapin luonto on se innoituksen lähde, josta usein syntyvät koruiksi päätyvät ideat. Korujeni pelkistetyissä muodoissa voi nähdä vaikutteita tunturimaisemasta ja Lapin luonnosta eri vuodenaikoina sen karussa kauneudessa.